Marit Deubler

Marit Deubler

höst tankar

Min blogPosted by Marit Deubler Wed, September 02, 2009 10:44:25

Man kan säga att jag tankar nu. Energi och inspiration.

Mitt skrivande har paus, jag är i behov av styrka. Jag repeterar musikal och teater, det fyller mig. Ska just börja plugga, och jag vet av erfarenhet att all utveckling tar på kroppen, även om det är roligt och intressant.

Det händer så mycket roligt omkring mig och jag är så tacksam. Tacksam för alla människor jag möter och all kärlek som finns omkring mig. All hjälp jag får på olika vis, för att utvecklas.

Hösten är en reflektionens tid. Det är okej att kura och mysa. Tända ljus och bara vara. Efter all sommaraktivitet behöver vi en tid för eftertanke. Fylla på.

Hösttanka och tänka.

Kapitel1

Min blogPosted by Marit Deubler Mon, February 23, 2009 09:58:35

Jag har gått med i Kapitel1 som är en websida för författare och bokintresserade där man har möjlighet att lägga ut sitt material för publik bedömning och även förlagsbedömning. Sidan är ett samarbete mellan Kapitel1 och Piratförlaget. Här kan man också tävla i Bok SM vilket jag ska försöka göra med Medborgaren. Mer information kommer om det. Men vill ni följa mitt arbete med det kan ni gå in på min profilsida och läsa manuset. Det uppdateras under tiden jag skriver. Boken är absolut inte klar, jag koncentrerar mig just nu på själva ramberättelsen. Mer fakta ska in bland annat.

Det här är en helt naturlig följd av vad som händer i bokbranschen och Piratförlaget ligger i täten tycker jag. Otroligt häftigt också med Bok SM där man kan vinna ett bokkontrakt. Jag ska som sagt försöka göra klart Medborgaren men det är en bra bit kvar innan jag kan vara med. Oavsett har jag fått ny inspiration!

Om ni vill följa mitt arbete med Medborgaren, klicka på följande länk:
http://www.kapitel1.se/marit-deubler/medborgaren

Lämna gärna kommentarer. Ju fler som läser och kommenterar mina böcker, desto högre ranking får jag och större chans att förlag får upp ögonen...

Moral

Min blogPosted by Marit Deubler Wed, February 11, 2009 18:37:04

Jag funderar på en sak som hände med mig när jag satt och skrev härom dagen. Jag skriver på en kriminal roman och tycker person beskrivningar är spännande. Min huvudperson är en kvinnlig polis. Jag tänkte att hon skulle ha en ganska fri syn på sex och skrev därför om henne och en man hon träffat.

När jag väl var färdig blev jag väldigt generad. Och min nästa tanke var, vad är det som är så genant? Och varför blir jag generad av att skriva om sex? Jag har just suttit och beskrivit mord och sorg. Utan att blinka. Men så kom ämnet sex och jag blir generad??

Det här är en intressant moralisk diskussion tycker jag. Vad är det som är så farligt med att visa film där man ser människor som älskar i jämförelse med att visa någon som får huvudet avskjutet? Man kan visa hur mycket våld som helst, men något så vackert eller häftigt som sex, det visar vi inte. Ibland, lite, men oftast åker kameran över till ett ljus eller en blomma. Nu menar jag inte att vi ska visa allt, absolut inte, jag vet inte ens vad jag vill ska visas, utan det är det att vi kan titta på och läsa om, skriva om våld men inte sex som jag funderar över.

Det här tål att tänkas på, och jag kommer säkert få överväga vad jag skrev och på vilket sätt. Och jag kommer få ha fortsatta diskussioner med mitt inre om detta..

Lagt upp smakprov

Min blogPosted by Marit Deubler Wed, February 04, 2009 21:52:43

smiley Jag har lagt in ett smakprov på "Medborgaren". Har vänt och vridit på tanken och bestämde mig för att testa. Jag tar glatt emot feedback på det.

Jag har historien klar för mig, men inte tiden att skriva ner den just nu. Men den ligger och trycker, och snart nog kommer jag vara tvungen att rensa hårddisken (hjärnan) och få ner det på papper (läs dator). Annars kan jag inte tänka. Det ligger just nu tre böcker kriminaltrilogi, en bok i personlig utveckling, en om framgång och så Julias bok - inuti mitt huvud. Är det kostigt att jag inte kan komma på vad vi ska äta på kvällarna??

När jag skriver kommer orden bara. Jag kan visserligen skriva på beställning också, ge mig en mening och jag skriver. Men när jag skriver på fri hand bara ramlar orden ur mig och jag läser det jag skrivit efteråt med förvåning. Var kom allt ifrån?

Det var faktiskt en av anledningarna till att jag inte skrev kriminalromanen tidigare. Jag började för flera år sedan, men just den berättelsen blev så otäck att jag blev rädd för mina egna ord. Hur kunde jag ha allt det i mitt huvud och i mina tankar? Så jag la ner berättelsen då. Sen kraschade min dator (inte huvud) och den försvann. Men lever i mitt minne och ska bli del två. I den dator kraschen försvann också en annan roman som jag verkligen tyckte var bra och som nästan var klar. Kanske jag kan återskapa den också med lite tur.

Behöver jag säga att jag numer, oftast iallafall, spar mina berättelser och böcker på andra ställen än i just datorn??

ny hemsida

Min blogPosted by Marit Deubler Sun, February 01, 2009 20:48:23

Så har jag äntligen kommit igång med min hemsida. Det är verkligen på tiden.
Jag har fått många frågor om var man kan hitta information om det jag skriver och annat och saknat att ha något att hänvisa till, nu är den här.

Jag har just kommit hem från en UGL utbildning, en omtumlande och utvecklande kurs. Nu har jag fått ännu en aspekt kring hur grupper och relationer fungerar, ännu en lärdom att ta in i mitt skrivande. Det känns som att ju mer jag skriver desto mer nyfiken blir jag på hur vi fungerar, och hur vi fungerar i relation till varandra.

Många nya intryck har jag fått i mitt arbete med Julia Roskvist och hennes bok "Gör en Julia". Första utkastet är framarbetat. Det har varit en väldigt lärorik resa för mig, och en härlig vänskap har växt fram. Jag är så stolt och glad över att få skriva Julias bok.

Nu med vintern vinande och krypande utanför dörren känns det helt ok att ägna tid framför datorn och greja med sådant här (hemsideskapande med andra ord). Jag vill helst inte gå ut faktiskt. Det är härligt att ta promenader med min hund när solen skiner men de sista dagarna har det bara varit kallt och grått. Jag ser fram emot vårens ankomst. Att glädjas åt knoppar, små försök från blommornas sida att krypa upp och känna av sol och varmare dagar, och bara njuta av att allt vaknar igen. Min hund däremot har annat att tänka på just den här tiden, då många tikar gör reklam för sig. Han har fullt upp med att lokalisera och bli hänförd av all kvinnlig lukt överallt. Det är härligt att se att någon har energi!

Ser fram emot en ny vecka med nya möten och kanske några skrivna rader...