Marit Deubler

Marit Deubler

Moral

Min blogPosted by Marit Deubler Wed, February 11, 2009 18:37:04

Jag funderar på en sak som hände med mig när jag satt och skrev härom dagen. Jag skriver på en kriminal roman och tycker person beskrivningar är spännande. Min huvudperson är en kvinnlig polis. Jag tänkte att hon skulle ha en ganska fri syn på sex och skrev därför om henne och en man hon träffat.

När jag väl var färdig blev jag väldigt generad. Och min nästa tanke var, vad är det som är så genant? Och varför blir jag generad av att skriva om sex? Jag har just suttit och beskrivit mord och sorg. Utan att blinka. Men så kom ämnet sex och jag blir generad??

Det här är en intressant moralisk diskussion tycker jag. Vad är det som är så farligt med att visa film där man ser människor som älskar i jämförelse med att visa någon som får huvudet avskjutet? Man kan visa hur mycket våld som helst, men något så vackert eller häftigt som sex, det visar vi inte. Ibland, lite, men oftast åker kameran över till ett ljus eller en blomma. Nu menar jag inte att vi ska visa allt, absolut inte, jag vet inte ens vad jag vill ska visas, utan det är det att vi kan titta på och läsa om, skriva om våld men inte sex som jag funderar över.

Det här tål att tänkas på, och jag kommer säkert få överväga vad jag skrev och på vilket sätt. Och jag kommer få ha fortsatta diskussioner med mitt inre om detta..


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Näsvis Tue, November 02, 2010 10:20:25

Om du ska skriva, se till att jobba lite med särskrivningarna!! Det ser inte bra ut när det är fel!!